tiistai 10. huhtikuuta 2018

Belvidere Waltz

R. Pylen käsikirjoitus, 1822 (Hampshire Records Library, Winchester)

Alkuperäinen ohje
Chain figure 6 round with progressive waltz step: waltz whole poussette with sauteuse step and swing corners a la waltz.

Musiikki on valssirytminen (3/4)
Rakenne: AABBCC

Tanssitaan kolmen parin progressiolla. Tanssivuoroja on A:n ja B:n lisäksi myös C. A-, B- ja C-pari muodostavat kuutoset, kuten kahden parin progressiossa A- ja B-pari muodostaa nelikon. A-pari liikkuu solassa alas, B- ja C-parit ylös. B ja C vaihtuvat vuorokertauksin.

Tanssin nimi viitannee Belvederen palatsiin Itävallassa.

Solavalsseja voi tanssia modernilla valssiaskeleella. 1700-luvun lopussa kuitenkin tyypillinen etenevä askel olisi ollut kolmijakoinen fleuret, tai vaihtoehtoisesti vauhdikkaampi sauteuse-askel (demi-jétté ja kaksi kävelyaskelta), johon tanssin ohjekin viittaa.

Rekonstruktio

AA
Ketjukättely.

A-pari aloittaa vaihtamalla paikkaa keskenään, oikeat kädet. Sitten vasemmat kädet B-parille, oikeat C-parille. Muut parit jatkavat kättelyä sitä mukaa kun A-pari on kätellyt heidät. Aikaa on kaksi askelikkoa per ohitus. Kuvio päättyy kun kaikki ovat takaisin omilla paikoillaan, C-pari viimeisenä.

BB
Poussette.

At ja Bt ottavat omaa paria molemmista käsistä ja tanssivat myötäpäivään kääntyvän poussetten puolitoista kierrosta.

CC
Pyöriminen vastinparien kanssa.

Kaikki pyörivät viistosti omalla oikealla olevan tanssijan kanssa oikeista käsistä kiinni pitäen koko kierroksen. (A-herra pyörii C-daamin kanssa, B-herra A-daamin kanssa ja C-herra seuraavien kuutosten B-daamin kanssa. Solan ylimmäksi jäävä B-daami ja alin C-herra odottavat.) Sitten oman parin kanssa vasemmista käsistä kiinni pitäen koko kierros.

Sama toistetaan viistosti vasemmalla olevan tanssijan kanssa: pyörivät oikeista käsistä pitäen koko kierroksen (jolloin solan ylin B-herra ja alin C-daami odottavat). Sitten oman parin kanssa vasemmista käsistä kiinni pitäen koko kierros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti