sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Aamun hovimenuettiviikonloppu

HOVIMENUETTIA TAMPEREELLA

Aikataulu
La 26.5.2012 klo 12-15
Su 27.5.2012 klo 11-13

Hinta
10-25 €/hlö (jos vuokrataan tanssisali, kustannuksia enemmän)

Mitä enemmän osallistujia, sitä pienempi osallistujamaksu. Osallistumismaksulla kuitataan ulkopuolisen opettajan matkakulut, pieni palkkio sekä mahdollinen tilavuokra.

Tarkka osallistumismaksu ja maksuohjeet ilmoitetaan ilmoittautuneille ilmoittautumisajan umpeutuessa 20. toukokuuta sähköpostitse.

Viikonlopun ohjelma
Opetellaan hovimenuetissa käytettäviä askelikkoja, käsiliikkeet ja tanssikuviot. Apuna käytetään aikalaisnotaatiota, josta osallistujat saavat kopion. Osallistuminen ei edellytä mitään ennakkotietoja.

Menuet ordinaire eli hovimenuetti oli 1600-luvun lopulta aina Ranskan suureen vallankumoukseen asti eurooppalaisten säätyläistanssien kiistaton kuningatar. Menuet ordinaire on elegantti yhden parin esittämä tanssi, jossa keskeistä on askeltekniikka. Tanssijat voivat esitellä taitojaan rauhallisessakin tempossa muuntelemalla askelikkoja tanssikuvion sisällä.

Ludvig XV:n suosikkina menuetti nousi Ranskan hovitanssiaisten keskeiseksi avajaisnumeroksi, ja tämän mallin mukaan aatelisten ja porvarien tanssiaiset ympäri 1700-luvun "sivistynyttä maailmaa" alkoivat sarjalla menuetteja. Yksinkertaisempien seuratanssien ohella tuli siis osata menuetti ainakin auttavasti - täysin tanssitaidottomalle säätyläiselle sosiaaliset tilanteet olisivat olleet melkoista kärvistelyä. Menuetti on keskeisellä sijalla sekä länsimaisen tanssin että 1700-luvun kulttuurihistoriassa.

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen on pakollista, koska osallistumismaksu määräytyy osallistujamäärän mukaan. Sitovat ilmoittautumiset allekirjoittaneelle sähköpostitse osoitteeseen ida.perala@gmail.com 20.5. mennessä.

Mutta kun se on Tampereella...
Meiltä tamperelaisilta voi rohkeasti kysellä yöpymismahdollisuuksia.

Mitä mukaan?
Mukavat tanssimiseen sopivat vaatteet, juomapullo, pientä evästä sekä pehmeät tossut. Sukkasillaankin saa tanssia, mutta tossut eivät ole niin liukkaat. Paljain jaloin tanssimista ei suositella, koska hikinen jalka on nihkeä, lattia voi olla todella kylmä ja joku voi astua varpaille. Period-kengillä askelten harjoitteleminen voi olla hieman raskasta, joten hienotkin popot suositellaan jättämään kotiin, jos ei ole ennen barokkiaskelikkoja tanssinut. Muistiinpanovälineistä voi olla hyötyä.

Tanssimisiin!

Lisätietoa hovimenuetista Historiallisten tanssien wikistä.

New York Baroque Dance Company

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti