maanantai 5. maaliskuuta 2012

Hovitansseja Helsingissä

Tanssipedagogi Maria Hostikan barokkitanssikurssi Helsingissä puristi tehokkaasti mehut niin pohkeista kuin korvien välistäkin. Reippaat noin 25 sivua Beauchamps-Feuillet'n notaatiota, kaksi tanssia, kolmen tunnin sessio kahtena päivänä. Kyllä, tuntui hyvältä ja oli mielenkiintoista! Oli hauska oppia vähän uuttakin, jotain muutakin kuin solatansseja. Samalla sai hieman päivitystä askeltekniikkaan: odotettavissa siis yllättäen tekniikkaa tiistaitreeneissäkin!

Kurssin ohjelmaksi oli loppujen lopuksi muodostunut La Bourrée d'Achille ja Les Contrefaiseurs. Valitettavasti La Bourrée d'Achille vei niin paljon aikaa, että ehdimme sunnuntaina vain aloittaa Les Contrefaiseursin. Onneksi Les Contrefaiseursista käytiin läpi kuitenkin lähes kaikki askelikot, joten notaation pohjalta voimme yrittää askarrella sitä eteenpäin kotiläksynämme.

La Bourrée d'Achille

Les Contrefaiseurs

Aivan yhtä sulokkaasti ei vielä loikita, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa... La Bourrée d'Achillea hiotaan ja Les Contrefaiseursin 10 viimeistä sivua päntätään ja mietitään, mitä mikäkin väkkäräinen golf-maila mahtaa tarkoittaa. Onneksi tanssi toistaa itseään melko loogisesti, joten ylitsepääsemätön urakka notaation tulkitsemisen ei pitäisi olla. Ehkä Kustaan tanssiaisissa nähdään jompikumpi näistä tansseista hovimenuetin lisäksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti