perjantai 24. marraskuuta 2017

L'Italiene

L'Italiene Contre dance par Mr Dezais
Dezais: XVII Recüil de Dances, 1719

Ranskalainen kontratanssi kahdelle parille neliössä. Tanssissa on kolme vaihtuvaa säkeistöä joita seuraa muuttumaton kertosäe.

Rakenne: AABB x 3
Musiikki on gigue-rytminen (6/8). 

A-pari katsoo presenceen, B-pari on heitä vastapäätä selkä presenceen ja improper. Tanssi on notatoitu lyhennetyllä Feuillet-notaatiolla, jolloin suurinta osaa askelikoista ei ole määritelty. Ehdotetut askelikot joita voi käyttää ovat (suluissa).

1. säkeistö:

A-daami ja B-herra ojentavat toisilleen oikeat kädet, pyörivät puolitoista kierrosta (4 x fleuret) ja samaan aikaan A-herra ja B-daami kiertävät heidän ulkopuolellaan puoli kierrosta (2 x ballonné, 2 x fleuret). Kaikki pas de rigaudon.

Toistetaan sama, mutta roolit vaihtaen: A-herra ja B-daami pyörivät keskellä, B-daami ja A-herra kiertävät ulkokautta, rigaudon.

Kertosäe:

Kylki edellä pois omasta parista (2 x chassé, assemblé), vaihdetaan paikkaa naapurin eli samaa sukupuolta olevan tanssijan kanssa (contretemps, fleuret). Kaikkien piiri, joka pyörii koko kierroksen (6 x chassé, assemblé). Sama toistetaan, eli pois parista, vaihto naapurin kanssa ja piirissä koko kierros.

2. säkeistö:

Parit ojentavat toisilleen sisäkäden ja kaartavat neliön ”vapaille sivuille” omalle vasemmalleen (parit siis siirtyvät neljäsosakierroksen myötäpäivään kuviossa; askelikkona 2 x fleuret). Kaikki pas de rigaudon, jonka päättävä tasajalkahyppy kääntyy parin kautta 180 astetta. Parit katsovat toisiaan. A-herra ja B-daami pyörähtävät paikoillaan parin kautta ympäri (2 x puolipiruetti).

Toistetaan sama, mutta roolit vaihtaen: Parit kaartavat neliössä takaisin paikoilleen. Kaikki pas de rigaudon kääntyen. B-herra ja A-daami pyörähtävät paikoillaan parin kautta ympäri (2 x puolipiruetti).

Kertosäe: kuten edellä.

3. säkeistö:

A-herra ja B-daami vaihtavat puolia (myötäpäivään) jääden kuvion keskelle kasvokkain (2 x fleuret, jälkimmäinen kääntyen). A-herra ja B-daami peruuttavat (pas de gavotte), ja vaihtavat takaisin omille paikoilleen (2 x fleuret). Samalla kun A-herra ja B-daami peruuttavat, A-daami ja B-herra ojentavat molemmat kädet toisilleen ja pyörivät koko kierroksen ympäri (4 x fleuret).

Toistetaan sama, mutta roolit vaihtaen: A-daami ja B-herra vaihtavat puolia (vastapäivään) jääden kuvion keskelle kasvokkain (2 x fleuret, jälkimmäinen kääntyen).  A-daami ja B-herra peruuttavat (pas de gavotte), ja vaihtavat takaisin omille paikoilleen (2 x fleuret). Samalla kun A-daami ja B-herra peruuttavat, A-herra ja B-daami ojentavat molemmat kädet toisilleen ja pyörivät koko kierroksen ympäri (4 x fleuret).


Kertosäe: kuten edellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti